Menu
↩︎ terug naar overzicht

Initiatiefnemer uniek project in de Kolenkitbuurt

Rhapsody in West is een ontwikkeling van 239 woningen in een groene woonomgeving die gezamenlijk meer energie produceren dan ze gebruiken! Bovendien zet het project maximaal in op participatie met de buurt en verbindt het nieuwe en bestaande sociale structuren. Urban Sync en Tangram Architectuur en Stedenbouw stonden aan de basis van dit plan en zijn het samen met de risicodragende partijen aan het realiseren.
De visie voor het plan heeft betrekking  op duurzaamheid qua energieverbruik (EPC-waarde) maar ook hoe een positieve impuls gegeven kan worden aan de Kolenkit buurt in Amsterdam West met de nieuwe ontwikkeling.
Alle stakeholders, waaronder buurtbewoners, gemeente en toekomstig eigenaar CBRE Global Investors, nemen deel aan dit proces. Gezamenlijk richten deze partijen onder begeleiding van Urban Sync de openbaar toegankelijke buitenruimte ruimte in en gaan we op zoek naar functies die de buurt versterken. In dat proces is de energie en ervaring van kunstenaarscollectief Cascoland, die al 5 jaar actief zijn in de wijk, onontbeerlijk.

 

www: Jan van Schaffelaarplantsoen

Project: Rhapsody in West
Initiatief: Gemeente Amsterdam
Ontwikkelaar: De Nijs en Smit’s Bouwbedrijf
Eigenaar: CBRE Global Investors
Architect: Tangram Architecture and Urban Landscape
Conceptontwikkeling: Urban Sync
Buurtparticipatie: Urban Sync en Cascoland

Facts & figures

  • icoon_duurzaam_groen

    239 meer dan klimaatneutrale woningen in de vrije sector

  • icoon_opmerkelijk

    levert meer energie op dan het verbruikt

  • icoon_gesprek_in_overleg

    Met de stakeholder buurt de buitenruimte invullen