fbpx
Menu

The Playground

‘Play is the highest form of research’ (Albert Einstein). We spelen, ontdekken, onderzoeken en creëren! Zie onze playground met een actuele selectie van wat ons bezig houdt.

Creatieve gebiedsontwikkeling

Coalitie van ambitie

Op 6 juni 2018 ondertekenden 25 partijen de intentieovereenkomst om samen te werken aan de Duurzaamste Kilometervan Nederland (DZKM). Deze Coalitie van Ambitie bestaat uit overheden, bewonersorganisaties, ondernemers en vastgoed partijen. Samen werken deze partijen aan 24 concrete projecten om het, nu nog versteende en vervuilde, stationsgebied van Leiden mooier, groener en vitaler te maken.

Het doel van de Duurzaamste Kilometer is om het stationsgebied van Leiden in de komende tijd te transformeren van een eentonige verkeersomgeving met monofunctionele kantoren naar een vitaal en levendig stuk binnenstad. Het gaat hierbij om zowel verdichten maar ook verduurzamen.

We werken niet alleen aan vastgoed objecten zelf maar ook aan de ruimte tussen de gebieden (tussenruimte) en de tijd tussen planvorming en oplevering (Tijdelijke Ruimte) kortom focus om proces en omgeving. We realiseren dit samen met de gehele Coalitie. Bekijk hier het ambitie document

 

Schermafbeelding 2019-09-28 om 16.33.39

Middle-up- down Gebiedsontwikkeling

Niet top-down, niet bottom up, maar Middle-up-down. Deze gebiedsontwikkeling bestaat uit een continue samenwerking en afstemming tussen bewoners, ondernemers, overheden, ontwikkelaars en andere betrokkenen.

De kracht van de samenwerking in de DZKM zit hem in het win-win denken. Bewoners en ondernemers denken mee met de plannen van de gemeente en daarvoor werken ze samen aan duurzame pilot projecten zoals:

  • Waterdaken
  • Circulair slopen
  • Electrisch auto delen
  • Duurzaam inkopen
  • Vergroenen van gebouwen;

Dus we werken zowel samen op top-down overheidsbeleid als concrete bottom-up projecten.

Urban Sync: Creatieve concept ontwikkeling en hands-on procesmanagement

Het team van Urban Sync (Wessel Tiessens, Nadia Remmerswaal, Charlotte de Jong)  richt zich binnen het project op de bestuurlijke afstemming, The Field, een project voor placemaking binnen de DZKM, en de lange termijnvisie van de DZKM. Met The Field realiseren we een verassende en creatieve plek waar bewoners en gebruikers van het stationsgebied kunnen werken en ontspannen. Dit kan in een van de acht tiny offices of in het circulaire paviljoen. Deze creatieve tijdelijke gebouwtjes en het weelderige groen zorgen voor een hele verassende werk omgeving naast het station in Leiden. Hierdoor ontstaat er een creatieve sfeer die weer energie en inspiratie geeft voor verdere projecten in de DZKM.

De Duurzaamste kilometer was nooit tot stand gekomen zonder het multidisciplinaire team van de DZKM! Dit team bestond uit van ontwerpers (POSADMAXWAN), Project en procesmanagers (Wout van der Heijden, Matthijs van Kampen), Bestuurders (Fleur Spijker) en communicatietoppers (Boom van Mourik). Dank hiervoor!

Meer weten?

Wil je meer weten over onze manier van stadmaken en creatieve gebiedsontwikkeling? Meldt je aan voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.

Tip: lees ook dit artikel op gebiedsontwikkeling.nu