fbpx
Menu
↩︎ terug naar overzicht

Op Dreef studentenhuisvesting

In Op Dreef komen 629 studentenwoningen van verschillende afmetingen waaronder ook een deel geschikt voor studenten in een rolstoel. De studenten beschikken over alle faciliteiten in hun kamer én kunnen gebruik maken van de vele terrassen buiten en gezamenlijke ruimten om te relaxen, studeren, film te kijken en te sporten.

Wat wij vooral belangrijk vonden bij de manier waarop het gebouw functioneert is dat het een verbinding aangaat met de bewoners in de wijk Overvecht. In onze visie is het een gebouw waar de wijk zich welkom voelt en activiteiten onderneemt maar ook van waaruit de studenten de wijk in gaan om ervaring op te doen en ervaring te delen. De plint van het gebouw gaat daarin voorzien met grote transparante ruimten waar iedereen terecht kan voor goede koffie, lunch en bijvoorbeeld een lekkere pizza. Er zijn werkplekken, vergaderruimten en zaaltjes waar iedereen terecht kan. Tegelijkertijd worden er activiteiten georganiseerd voor en door de buurt en een programma opgezet waarmee studenten de wijk in gaan. Een bijzondere toevoeging is het Healthy Urban Living Lab van waaruit Healthy Urban Living in de praktijk wordt gebracht door onderzoek, onderwijs en programma voor een gezond Utrecht Overvecht.

Deze gezonde ambities  zijn ook terug te vinden in de manier waarop het gebouw presteert in energie gebruik en duurzaamheid. Het gebouw levert meer energie op dan het gebruikt en daarnaast heeft het een GPR score van maar liefst 8,6.

Urban Sync heeft met ontzettend veel plezier deze tender begeleid en het concept van Op Dreef bedacht. Tijdens de realisatie van het project zal Urban Sync betrokken zijn bij het procesmanagement voor het realiseren van de publiekstoegankelijke voorzieningen op de begane grond.

 

Project: Op Dreef
Initiatief: Gemeente Utrecht
Ontwikkelaar: Van Wijnen Midden B.V. en IC Netherlands
Eigenaar: IC Netherlands
Architect: Team V Architectuur en fUSE
Conceptontwikkeling: Urban Sync
Procesmanagement programma publieksvoorzieningen: Urban Sync

 

Facts & figures

 • icoon_binnenstedelijke_ontwikkeling

  629 studentenwoningen en voorzieningen voor de buurt

 • icoon_duurzaam_groen

  GPR score van 8,6

 • icoon_gesprek_in_overleg

  Met programma voor de studenten en bewoners van Overvecht

 • icoon_opmerkelijk

  Levert meer energie op dan het verbruikt!