Urban Sync: gezonde gebiedsontwikkelaars 

Ben jij toe aan een nieuwe uitdaging? Wil je echt een verschil maken in de wereld van stedelijke ontwikkeling? Word dan onderdeel van ons team van gezonde gebiedsontwikkelaars. Als Urban Sync-adviseur werk je zelfstandig of samen met een collega aan eigen projecten voor opdrachtgevers. Je bent bijvoorbeeld betrokken bij een gebiedsontwikkelingproject binnen een gemeente, werkt aan een ontwikkelprijsvraag voor een een ontwikkelaar of je bent met je team bezig gezonde concepten te ontwikkelen en te implementeren. Naast eigen opdrachten werk je samen aan stedelijke co-creatie projecten. We doen dit vanuit ons kantoor in PLNT, het centrum van innovation and entrepreneurship in het centrum van Leiden. Ons team is zeer divers en bestaat o.a. uit planologen, stedenbouwkundigen, sociologen, juristen en ontwerpers. Je wordt onderdeel van een gedreven creatief team met een mix van (zeer) ervaren medewerkers. 

Ondernemende doorpakkers gezocht! 

Urban Sync is op zoek naar gemotiveerde  junior, medior en senior adviseurs op HBO/WO niveau met een opleiding in bijv. de built environment, planologie, bestuurskunde en stedenbouw én met een passie voor gezond stedelijk leven. 

  • Junior adviseur: 0-2 jaar werkervaring met stedelijke ontwikkeling; 
  • Medior advsieur: minimaal 2 jaar ervaring, opgedaan bij een ontwikkelaar, gemeente, woningcorporatie of adviesbureau; 
  • Senior advsieur: meer dan 5 jaar ervaring, opgedaan bij een ontwikkelaar, gemeente, woningcorporatie of adviesbureau. 

Je bent creatief en kan zelfstandig opereren. Je kan schrijven, goed communiceren en bent niet bang om voor de groep te staan. Daarnaast ben je een echte netwerker en gemotiveerd om extra te werken als er een deadline is.  

Je krijgt een marktconform salaris en hebt de mogelijkheid om jezelf verder te ontwikkelen in een innovatief en groeiend bedrijf. Doordat wij samenwerken met profit, non-profit, kennisinstellingen en bewoners, krijg je de kans om je snel te ontwikkelen in een groeiende markt van gezonde gebiedsontwikkeling. Wij bieden je een contract aan voor 4-5 dagen per week. 

Wij werken volgens het principe dat je overal kan werken (ook thuis). We organiseren regelmatig teamdagen en we gaan twee keer per jaar een paar dagen met elkaar brainstormen en samen werken aan de toekomst van ons bureau. 

Solliciteer nu in 10 minuten met onze online sollicitatie quizz (zie link hieronder). Je kan ook een motivatiebrief en CV opsturen naar info@urbansync.nl. 

 

 

Wessel is een ervaren adviseur en stadmaker. Als adviseur heeft hij veel ervaring opgedaan in gebiedsontwikkeling en participatietrajecten. Zowel in opdracht van gemeenten als voor vastgoedpartijen. Hij is een stevige en creatieve strateeg die coalities en samenwerkingsverbanden smeedt op basis van een creatieve visie. Hij heeft een talent om coalities te smeden en om te zetten tot actie.  

Naast zijn werk als adviseur heeft hij veel ervaring opgedaan als stadsmaker en sociaal ondernemer. Hij heeft een buurtmoestuin opgezet en als investeerder op eigen risico een sociaal maatschappelijk restaurant ontwikkeld en gebouwd. Hierbij heeft hij veel ervaring en een groot netwerk opgebouwd bij investeerders en sociaal maatschappelijke fondsen. 

Wessel werkt sinds 2015 -regelmatig in opdracht van gemeenten- aan projecten en programma’s waar samenwerking met stadspartners en bewoners centraal staat. In de afgelopen jaren heeft hij daardoor een groot lokaal netwerk opgebouwd met stadsmakers, maatschappelijke organisaties en kunstenaar

Elk ontwikkelproces is complex. Ben weet, met zijn ervaring in vastgoed- en gebiedsontwikkeling, de processen helder te maken en het project verder te brengen. Hij is creatief en communicatief vaardig en hij combineert analyse graag met intuïtie.

Ben heeft een breed netwerk binnen gemeentes, de vastgoed wereld en partijen die actief zijn bij gezonde gebiedsontwikkeling. Ben verbindt partijen aan elkaar en creëert sterke samenwerkingsverbanden.

 

Charlotte houdt zich bezig met de organisatorische en procesmatige kanten van een project. Met een achtergrond in Technische Bestuurskunde met een master in Construction Management and Engineering weet ze te schakelen tussen verschillende belangen en niveau’s. Verbindingen maken en een oplossing vinden die past voor meerdere stakeholders, is waar zij energie van krijgt. Binnen tenderprocedures zorgt Charlotte ervoor dat alle informatie compleet is, conform uitvraag.

Marion ziet potentie in mensen, gebouwen en locaties. Haar ervaring in de projectontwikkeling van woningen, winkels, kantoren en leisure combineert zij met lokale maatschappelijke ambities. Zo ontstaan plannen die veel waarde leveren.
Marion is sterk in het neerzetten van strategische ambities en deze stap voor stap dichterbij te brengen in een passend proces. Zij regelt de flow waarbinnen bedrijven, overheden en investeerders met enthousiasme en vertrouwen kunnen ondernemen en bouwen aan toekomstbestendige plannen.

Marion is het aanspreekpunt voor iedereen die geïnteresseerd is in een positie binnen Urban Sync.

Jhelisa Wielkens is begonnen bij Urban Sync als stagiaire en deed onderzoek over sociaal maatschappelijk ondernemen in relatie tot Urban Sync. Inmiddels werkt zij vast in dienst bij Urban Sync. Jhelisa heeft Liberal Arts & Sciences gestudeerd waarbij zij zich heeft gefocust op het vakgebied van de stadsgeografie en economische geografie. Daarnaast heeft zij zich gespecialiseerd in het sociaal ondernemerschap. Met deze combinatie van vakgebieden sluit haar kennis goed aan bij waar Urban Sync voor staat: de mens centraal stellen in het ontwikkelen van een nieuw ruimtelijk concept. Jhelisa haalt dan ook het meeste plezier uit participatie projecten.

 

Sanne zet haar analytisch vermogen binnen projecten, maar is daarnaast ook verbinder. Zij zet strategieën uit met alle partijen die bij een ontwikkeling betrokken zijn, zoals bewoners, bedrijven, gemeenten, ontwikkelaars en beleggers. Haar kracht ligt bij het bijeenbrengen van verschillende belangen binnen een project.

Zij geeft een project focus en ontwerpt de structuur waarin projecten worden uitgevoerd. Door haar ervaring in een corporate omgeving kan zij goed overweg met professionele partijen in de vastgoedwereld maar zij beheerst ook de taal van de gemeenschap. Zij is gedreven, consciëntieus, enthousiast en kan goed mensen en situaties inschatten.

 

Linde Horree is tijdens haar studie ‘Management van de Leefomgeving’ begonnen als stagiaire bij Urban Sync. Tijdens haar stage wilde ze zich graag verdiepen in participatie en gezonde gebiedsontwikkeling. Na deze periode is zij in de functie van junior conceptontwikkelaar doorgestroomd. Zij houdt zich vooral bezig met participatie trajecten, het liefst met een groene touch.

‘Linde gelooft in een lange termijn visie, waarin groen en gezondheid centraal staan.’

Niet alleen zet Linde zich in bij projecten van Urban Sync. Ook draagt zij bij aan de jongerentak van het bedrijf namelijk, Y-US. Dit staat voor Young Urban Sync. Hier zet Linde zich samen met andere jonge professionals in om jongeren te betrekken bij gebiedsontwikkelingen, zodat er wordt gebouwd aan de stad van de toekomst samen mét de toekomst!

Berci is al zo’n 27 jaar actief in het fysieke domein, met een passie voor maatschappelijke opgaven en collaboratieve planprocessen. ‘Mensen maken de stad!’ Inmiddels heeft hij vanaf verschillende kanten van de tafel daaraan een bijdrage mogen leveren.

Berci heeft ervaring als allround manager, adviseur en als strateeg in uiteenlopende projecten voor diverse overheden,  projectontwikkelaars, vastgoedbeleggers, wooncorporaties, prominente kennisinstellingen zoals de VU, UvA, de Hogeschool van Amsterdam en publieke organisaties waaronder de Politie-eenheden van Amsterdam, Den Haag, Eindhoven en landelijk.

In de initiële fase van projecten en programma’s is hij de spil als kwartiermaker en verbinder. Hij kijkt met daarbij altijd integraal; naar de hardware, software en orgware die nodig is om programma’s en projecten in gang te zetten en te realiseren. Design Thinking is daarbij Berci’s leidraad gecombineerd met de verbeeldingskracht en het ondernemerschap van betrokkenen ‘de Haarlemmerolie’ om van gedeelde ambities tot concrete uitvoeringsprogramma’s en plannen met impact te komen.