Onze aanpak

Hét adviesbureau voor een gezonde leefomgeving

Door de gezondheid van mensen centraal te stellen in de planvorming is er veel waarde voor gebieden en gebouwen te winnen. Bij Urban Sync werken we samen met bewoners, bedrijven en overheden aan het leefbaar maken van de omgeving. Dit doen we door middel van:

 

 

Sync City: Meetbaar maken van gezondheid

Met onze 3D GIS tool Sync City maken we de impact van gezonde maatregelen in het ruimtelijk domein meetbaar, nu en in de toekomst. Hoe een buurt wordt ingericht en welke voorzieningen er zijn heeft impact op onze gezondheid. Dit kun je beredeneren maar dit kun je ook meten. Met onze 3D GIS tool Sync City (powered by Tygron) kan Urban Sync de gezonde impact van maatregelen op tal van onderwerpen in kaart brengen. Hoe staat het met de hittestress? Is de voedselomgeving gezond? Welke maatregelen kun je treffen om met groen de gezondheid te bevorderen?

Conceptontwikkeling

Gezonde gebiedsontwikkeling vereist doordachte concepten die zorgen voor maatschappelijke meerwaarde. Oftewel, een helder plan over hoe een gebied eruit komt te zien en wat nodig is om dit te realiseren. Dat concept ontwikkelen we met bewoners, bedrijven en overheden. We luisteren naar de wensen en dromen van alle stakeholders, zodat het gebied hen in staat stelt om zo gezond mogelijk te leven. Denk hierbij aan gezinsvriendelijke hoogbouw, een studentencomplex met op de begane grond een horecagelegenheid die voor banen zorgt of een gezonde woonwijk waar je vijf jaar ouder wordt dan gemiddeld. Samen laten we alle puzzelstukken in elkaar vallen.

Participatie & co-creatie

Gezonde gebieden ontwikkel je samen met investeerders en overheden, maar vooral met bewoners. En gezonde gebieden weerspiegelen de wensen van de bewoners en andere gebruikers. Wij verbinden deze mensen om tot een plan te komen. Dit doen we door middel van participatie, co-creatie en placemaking, een manier van samenwerken waarbij alle stakeholders invloed hebben op het proces en eindresultaat. Onze ervaring is dat een goede samenwerking leidt tot een soepeler realisatie en minder juridische kosten. Toekomstige en huidige gebruikers krijgen een stem en een rol in het proces. Vragen beantwoorden we met activiteiten waarmee wij de energie en kracht van de lokale gemeenschap mobiliseren.