Door: Per Prins
Leestijd 2 minuten

Tijdelijke zonnepanelen

Uw dak voor minimaal 4 jaar beschikbaar? Zwerm zonnepanelen zoekt duurzame ondernemer in de Binckhorst!  

Beste dakeigenaar uit de Binckhorst,  Vanuit ‘het jaar van het dak’ van Urban Sync zoeken wij een geschikt dak voor de pilot Tijdelijke Zonnepanelen. Wil jij graag zonnepanelen, maar heb je slechts tijdelijk een dak beschikbaar? Je bent niet de enige; veel ondernemers willen verduurzamen maar beschikken niet over een reguliere terugverdientijd van 10-15 jaar. Tijdens het ‘Jaar van het Dak’ gaf de gemeente Den Haag ons opdracht een concept te ontwikkelen dat wel past op jouw tijdelijk beschikbare dak. En met succes, met het concept kan de looptijd van het contract drastisch worden verkort, tot wel 4 jaar!

Wat bieden wij:  

 • 100% duurzame zonnestroom van eigen dak  
 • Turn-key realisatie van een tijdelijke zonnestroominstallatie, zonder investering van dakeigenaar 
 • Een vaste, lage maandelijkse huurprijs voor de volledige duur van het contract   
 • Huurcontract dat na al 4 jaar op te zeggen is, of   
 • Zonnepanelen na 7 jaar kosteloos over te nemen  

Ben jij de ondernemer die schittert in onze pilot? 

Begin 2022 willen we onze tijdelijke zonnepanelen op een eerste dak leggen. Heb jij interesse om mee te doen met deze pilot? We zijn op zoek naar:

 • Een ondernemer die 100% duurzame stroom van eigen dak wil, maar niet zelf wil of kan investeren 
 • Dakeigenaar met een leeg plat dak in een vergunningsvrije situatie van 100 tot 1000 m2  dat in ieder geval 4 jaar beschikbaar is 

 Hoe gaan we voor je aan slag? 

Bij interesse nemen we de volgende stappen:

 • Bouwkundige keuring van de staat van de constructie, dakbedekking + hoeveelheid geschikt dakoppervlak  
 • Inzicht in het verbruik  
 • Contract opstellen tussen Urban Sync en ondernemer/dakeigenaar   
 • Realisatie zonnepanelen op het dak in Q1 van 2022  

Achtergrond 

Van begin 2021 tot eind maart 2022 viert de gemeente Den Haag het Jaar van het Dak. In dit jaar werken we samen met enthousiaste Hagenaars die zich hard maken om onder andere daken vol te leggen met zonnepanelen. Dat lukt voor veel mensen met de reguliere terugverdientijden; zonnepanelen zijn voor hen zeer rendabel omdat hun dak ten minste 10 jaar beschikbaar is.   Voor veel groot-dak bezitters is het een lastigere eis. In het kader van het Jaar van het Dak hebben wij een ontwerp ontwikkeld waarbij zonnepanelen relatief eenvoudig naar 1 of meerdere andere daken te verhuizen zijn. Op deze manier kunnen ze een locatie tijdelijk van 100% duurzame stroom voorzien. Daarnaast huren dakeigenaren het systeem voor minimaal 4 en maximaal 7 jaar voor een prijs die – omgerekend naar de geproduceerde hoeveelheid zonne-energie – maximaal gelijk is aan de grijze energieprijs. Na 7 jaar kan de dakeigenaar de installatie overnemen. Zo niet, dan worden de panelen kosteloos van het dak gehaald en herplaatst op een ander geschikt dak. 

Neem contact op met Per

Neem contact op met Per

Bent u geïnteresseerd of heeft u vragen?

First
Last