Door: Maurits
Leestijd < 1 minuut

Quick scan voor Den Haag en Amsterdam

 

KPN-gebouw, Den Haag

De KPN  kavel met daarop het KPN gebouw, het energiegebouw en de zendmast bevindt zich aan de centrale straat van het Beatrixkwartier: de Prinses Beatrixlaan. Deze locatie is onderdeel van de wijk Bezuidenhout in Den Haag. De kavel wordt omgeven door de Prinses Marijkestraat, de Louise Henriett estraat en de Prinses Beatrixlaan. De kavel heeft een gunstige ligging; Den Haag Centraal, Den Haag laan van NOI en de Haagse binnenstad zijn makkelijk bereikbaar met het openbaar vervoer. Op steenworp afstand ligt een halte van de randstad rail, maar ook de belangrijke verkeersverbinding A12 is nabijgelegen.

 

Jan Evertsenstraat, Amsterdam

Amsterdam heeft te maken met een structurele groei van inwoners. De opgave is dan ook het snel realiseren van een groot aantal nieuwe woningen. Volgens de huidige woningbouwafspraken tot 2030 zullen 50.000 woningen gebouwd worden in Amsterdam1. De gemeente werkt tevens aan een perspectief voor de Jan Evertsenstraat, gelegen tussen de Sloterplas en het Mercatorplein. Het westelijk deel van de Jan Evertsenstraat is de ideale plek om aan deze woningvraag te kunnen voldoen en dit draagt zo bij aan de ambitie om van deze straat een levendige stadsstraat te maken. De straat heeft, gezien de ligging, alle potentie hiervoor gezien de verbindende werking tussen het Mercatorplein, Rembrandtpark, Sloterplas en de ontwikkelende Jan van Galenstraat. Er ligt dus een verdichtingsopgave voor het westelijk deel van de Jan Evertsenstraat, waar er ruimte zal zijn voor woningen en een goede invulling van de plinten zal gaan bijdragen aan het stadsstraat gevoel. Dit rapport beschrijft een concept voor het kavel gelegen tegenover het Rembrandtpark. Het concept staat in teken van verbinden van de straat en wijk en het trekken van een jong publiek. Op deze manier wordt de basis gevormd van een succesvolle ontwikkeling van de Jan Evertsenstraat.