Door: Bart de Groot
Leestijd 2 minuten

Club Echo: binnenkort in Amsterdam Zuidoost

Amsterdam Zuidoost krijgt er een toffe club en poppodium bij met Club Echo. Urban Sync zou Urban Sync niet zijn als we niet hadden deelgenomen aan een aanbesteding van de gemeente Amsterdam voor een bijzondere, tijdelijke invulling van een bouwlocatie in Amsterdam Zuidoost. 

De locatie 

De locatie betreft een toekomstige entree voor een parkeergarage bij een woongebouw in aanbouw. Het is een binnenruimte van 350 m² met een oprit van 30 bij 8 meter. De voortuin heeft dezelfde afmeting met drie bomen. De locatie kan ten minste 2 jaar geëxploiteerd worden. Oftewel, een binnen- en buitenruimte met veel mogelijkheden voor een gave bestemming. 

Club Echo 

Urban Sync heeft samen met partner Littevents, bekend van onder andere Mama Africa, de winnende inschrijving verzorgd. We gaan een club/poppodium realiseren met clubavonden, theater, film, debatten en andere programmering. Tegen de tijd dat de bouw begint (waarschijnlijk begin 2024) zal Urban Sync zich ook richten op het ontwikkelen van een maatschappelijk programma in Club Echo. We willen dit doen in samenwerking met partijen en individuen uit Amsterdam Zuidoost. Dit programma kan gaan over exposities, films en documentaires, debatten (in samenwerking met podia zoals De Balie), stand-up en andere evenementen.  

De komende tijd 

We werken op dit moment aan de gebruiksovereenkomst, het ontwerp, de vergunningen en de communicatie met het gebied, de gemeente en de belanghebbenden. Hierbij zien we nog wel wat uitdagingen: een vernieuwend concept staat niet zomaar. Dat betekent dat bijvoorbeeld gebruiksovereenkomst wat extra voeten in de aarde heeft.  

De helft van ons plezier in dit project is het bedenken van een sterk en winnend concept; de andere helft is ervoor zorgen dat het wordt gerealiseerd en goed draait. Het creëren van impact in Zuidoost heeft daarom een belangrijke plaats in ons project, waarbij we ons niet richten op directe winst, maar wel veel voldoening en waardering. En op vele voetjes van de dansvloer in Club Echo! 

Met veel plezier werken aan dit project: Niels, Erik, Nugah en Bart, en van buitenaf Studio Play (Tim), en natuurlijk onze partner Littevents.
 

Benieuwd naar de voortgang van Club Echo en andere werkzaamheden van Urban Sync? Houd onze website en LinkedIn in de gaten, en schrijf u onderaan in voor onze nieuwsbrief. 

 

© copyright foto’s het Parool en AT5