Door: Evy de Kort
Leestijd 3 minuten

Sandra en Evy werken een jaar bij Urban Sync

Eén jaar bij Urban Sync: Evy en Sandra delen hun ervaringen  

Twee van onze collega’s, Evy en Sandra, werken vanaf vandaag 1 jaar bij Urban Sync. We vragen hen alles wat we willen weten: hoe beviel hun eerste werkjaar? Wat zijn hun droomprojecten? En werken ze liever thuis of op kantoor? Lees de blog en kom erachter wat deze twee junior conceptontwikkelaars drijft om bij Urban Sync te werken.  Zo… 1 jaar Urban Sync. Voor jullie beide de eerste werkplek in jullie loopbaan. Hoe beviel dat? 

Evy: Urban Sync is een interessante plek om mijn loopbaan te starten. Tijdens mijn zoektocht naar een baan kwam ik veel vacatures tegen die gericht waren op specifieke aspecten van gezond stedelijk leven, zoals hitte in de stad of ontmoeting tussen buurtbewoners. Wat mij aanspreekt bij Urban Sync is dat zowel de beschermende als bevorderende indicatoren van gezondheid worden geïntegreerd. Ik houd me binnen Urban Sync voornamelijk bezig met het meetbaar maken van gezondheid in onze 3D-GIS tool Sync City. Daarnaast heb ik aan veel projecten meegewerkt, variërend van participatieavonden tot het bedenken van een concept voor een stations unit. De diversiteit aan projecten heeft mijn interesse in het doen van onderzoek alleen maar versterkt. 

Sandra: Het afgelopen jaar bij Urban Sync was ontzettend leerzaam. Ik heb als een soort vliegende keep bij verschillende projecten ondersteund, waardoor ik verschillende facetten van ons vakgebied heb kunnen verkennen. Mijn opleiding Ruimtelijke Ontwikkeling heeft mij een brede basis gegeven, maar je leert pas echt veel in het eerste jaar van je werk. Zowel van collega’s, de inspirerende projecten die worden gedeeld, als van de projecten waaraan je zelf hebt meewerkt. Van participatieprojecten (voor zowel jong als oud) tot onderzoek naar gezondheid en welzijn in stationsgebieden en het maken van data-analyses in QGIS voor een omgevingsvisie. Door deze gevarieerde en uitdagende projecten groeit mijn passie voor het vak alleen maar verder. Ik weet zeker dat ik hier goed op mijn plek zit en ben benieuwd wat er voor mooie projecten aan gaan komen.  

Daarnaast was ik het afgelopen jaar verantwoordelijk voor Y-US, de jongerentak van Urban Sync. Hier heb ik geleerd leiding te geven, creatieve participatievormen te ontwikkelen specifiek voor jongeren en acquisitiegesprekken te voeren. En op de valreep heb ik zelfs een Y-US project weten binnen te halen en uit te voeren. Dus daar ben ik best trots op! 

 

Wat maakt werken bij Urban Sync zo leuk? 

Sandra: Het leukste aan werken bij Urban Sync zijn de collega’s! Het zijn stuk voor stuk leuke en gezellige mensen die je tijdens de kantoordagen, uitjes en de jaarlijkse heiweek steeds beter leert kennen. En natuurlijk de mogelijkheid om bij te dragen aan de ontwikkeling van gezonde wijken van de toekomst, daar doen we het voor! 

Evy: Helemaal mee eens! Werken aan inspirerende onderwerpen met fijne collega’s is wat het werk bij Urban Sync zo leuk maakt. 

 

Wat hoop je het komende jaar te leren? 

Evy: Er zijn zo veel verschillende projecten binnen ons vakgebied. Nu ik aan het werk ben, ontdek ik pas echt wat er allemaal mogelijk is! 

Sandra: Precies! Elke dag ontdek ik nieuwe mogelijkheden om mezelf verder te ontwikkelen in de komende jaren. 

Sandra: Het komende jaar hoop ik mijn vaardigheden in conceptontwikkeling en ontwerpend denken te ontwikkelen. Daarnaast wil ik graag leren hoe ik mooie en overtuigende ontwerpen kan maken. Ik ben al begonnen met een architectuur-georiënteerde cursus in Illustrator, dus ik voel dat ik op de goede weg ben! 

Evy: In het komende jaar hoop ik meer inzicht te verkrijgen in hoe het proces van gezonde gebiedsontwikkeling in elkaar zit en hoe we het onderwerp gezondheid hier nog beter kunnen integreren. Er valt nog veel winst te behalen door onze leefomgeving zo in te richten dat gezond gedrag wordt gestimuleerd.  

 

Als alles mogelijk is, wat is dan je droomproject? 

Sandra: Mijn droomproject zou zijn om van begin tot eind betrokken te zijn bij de conceptontwikkeling voor een stedelijke en gezonde gebiedsontwikkeling. Het liefst op een locatie waar een transformatie van de openbare ruimte plaatsvindt en waar maatschappelijke voorzieningen worden geïntegreerd. Sport en beweging zijn aspecten die ik hier graag aan zou toevoegen, gezien mijn passie voor sport.    

Evy: Lastige vraag! Ik ben breed geïnteresseerd in het onderwerp “gezond stedelijk leven”, dus veel projecten spreken mij aan. Vanwege mijn interesse in wetenschappelijk onderzoek lijkt het me interessant om deel te nemen aan een Living Lab-onderzoek, om vervolgens deze kennis toe te passen in onze 3D-GIS tool Sync City of andere projecten.