Door: Maurits
Leestijd 2 minuten

Creatieve gebiedsontwikkeling in de Duurzaamste Kilometer van Nederland

Middle-up- down Gebiedsontwikkeling

Niet top-down, niet bottom-up, maar Middle-up-down. Deze gebiedsontwikkeling bestaat uit een continue samenwerking en afstemming tussen bewoners, ondernemers, overheden, ontwikkelaars en andere betrokkenen.

De kracht van de samenwerking in de DZKM zit hem in het win-win denken. Bewoners en ondernemers denken mee met de plannen van de gemeente en daarvoor werken ze samen aan duurzame pilot projecten zoals:

  • Waterdaken
  • Circulair slopen
  • Electrisch auto delen
  • Duurzaam inkopen
  • Vergroenen van gebouwen;

Dus we werken zowel samen op top-down overheidsbeleid als concrete bottom-up projecten.

Urban Sync: Creatieve concept ontwikkeling en hands-on procesmanagement

Het team van Urban Sync (Wessel Tiessens, Nadia Remmerswaal, Charlotte de Jong)  richt zich binnen het project op de bestuurlijke afstemming, The Field, een project voor placemaking binnen de DZKM, en de lange termijnvisie van de DZKM. Met The Field realiseren we een verassende en creatieve plek waar bewoners en gebruikers van het stationsgebied kunnen werken en ontspannen. Dit kan in een van de acht tiny offices of in het circulaire paviljoen. Deze creatieve tijdelijke gebouwtjes en het weelderige groen zorgen voor een hele verassende werk omgeving naast het station in Leiden. Hierdoor ontstaat er een creatieve sfeer die weer energie en inspiratie geeft voor verdere projecten in de DZKM.

De Duurzaamste kilometer was nooit tot stand gekomen zonder het multidisciplinaire team van de DZKM! Dit team bestond uit van ontwerpers (POSADMAXWAN), Project en procesmanagers (Wout van der Heijden, Matthijs van Kampen), Bestuurders (Fleur Spijker) en communicatietoppers (Boom van Mourik). Dank hiervoor!

Meer weten?

Wil je meer weten over onze manier van stadmaken en creatieve gebiedsontwikkeling? Meld je aan voor onze nieuwsbrief of neem contact met ons op.

Tip:  lees ook dit artikel op gebiedsontwikkeling.nu