Door: Thijs Meijer
Leestijd < 1 minuut

Doe Maarn Mee van start!

Hoe trek je nou écht de meeste mensen aan om mee te doen met participatie? Door in een felroze ijscokar inclusief toeters en bellen door een gebied te scheuren! Op 19 juni is het team van Urban Sync samen met een groep tieners uit Maarn & Maarsbergen in gekleurde overalls gesprongen. Samen hebben zij de dorpen Maarn en Maarsbergen voorzien van flyers en heerlijke ijsjes.

De promotie dag van DoeMaarnMee is een voorbeeld van hoe Urban Sync dicht bij alle betrokken bewoners probeert te komen om hen aan te sporen mee te doen met participatie en co-creatie. Het doel van zo’n traject is immers om iedereen de kans en de ruimte te geven om mee te praten over de toekomst van hun omgeving.

Met de ijscokar zijn we langs verschillende drukbezochte gebieden in Maarn en Maarsbergen gereden, zoals de lokale supermarkt, de sportverenigingen en de Koeheuvels. Geïnteresseerden kreeg een flyer en kon hiermee een heerlijk ijsje halen. Daarnaast is er tijdens het eten van een ijsje voldoende tijd om met elkaar in gesprek te gaan: “Bent u al bekend met DoeMaarnMee?””O nee? Dan kunnen wij u hier wel iets over vertellen!”.

Met de promo actie is het lokale nieuwsblad De Kaap gehaald, waarin werd gesproken van een ‘coole’ smaakmaker. Klik hier voor het artikel van De Kaap.