Door: Wessel Tiessens
Leestijd 2 minuten

Sammy Xie, de nieuwe eindbaas van Y-US

Wisseling van de wacht bij Y-US

Jhelisa heeft zich het afgelopen jaar hard gemaakt voor de oprichting van Y-US, onze jonge stadsmakers van de toekomst. Y-US is een bedrijf dat ernaar streeft om jongeren een plek te geven aan tafel betreft stedelijke vraagstukken. Zij opereren geheel zelfstandig, wij zijn slechts de coach die aan de zijlijn staat. Net als jonge stadsbewoners en -gebruikers, weten onze jonge stadsmakers best zelf hoe de gezonde en duurzame stad van de toekomst gebouwd kan worden.

Met veel plezier heeft Jhelisa zich ingezet voor Y-US, maar nu is het tijd voor haar om verder te studeren. Ze kijkt terug op een enorm leerzame periode van persoonlijke groei en ontwikkeling. Straks verruilt ze Nederland voor onze zuiderburen om aan een master te beginnen in Antwerpen.

“Het valt nog steeds niet te beseffen dat ik in een jaar tijd een bedrijf heb opgezet! Het voelt ook wel een beetje alsof ik mijn kindje achter moet laten. Maar ja, er is een tijd van komen en een tijd van gaan. Mijn studie vervolgen is weer een nieuwe stap!”

Wij bedanken Jhelisa voor haar energie en tijd bij Urban Sync en wensen haar veel succes bij deze spannende stap! Haar vertrek betekent ook dat er een nieuw teamlid nodig is, daarom verwelkomen wij Sammy Xie in ons team. De nieuwe eindbaas van Y-US.

Sammy Xie, de nieuwe eindbaas van Y-US

“Hoi, mijn naam is Sammy! Ik ben 22 jaren jong en ik heb net mijn bachelorsdiploma in Environmental Sciences afgerond. Met veel enthousiasme ben ik sinds kort bij Y-US begonnen. Wat ik gaaf vind aan dit jonge bedrijf is dat het zich inzet voor één van de groepen die naar mijn mening te weinig wordt gehoord als het gaat om plannen voor de toekomst.”

“Je ziet dat bepaalde groepen de dupe zijn van grote intersectionele problemen, maar niet mee mogen praten. Daar wil ik iets aan doen!”

“Ik heb me al eerder beziggehouden met het vertegenwoordigen en vereniging van jongeren in mijn studentenstad, voornamelijk rondom thema’s als duurzaamheid en anti-racisme. Bij Y-US hoop ik meer te kunnen leren over hoe verschillende delen van de maatschappij inclusiever gemaakt kunnen worden door meer participatie van jongeren en andere groepen. Ook wil ik groeien in mijn activisme in de professionele sfeer. Kortom, ik heb er zin in!”

Wil jij je ook hard maken voor jongerenparticipatie in de ruimtelijke omgeving? Of meer weten over wat dit in kan houden? Gaaf! Sammy is te bereiken via sammy@young-us.nl

Benieuwd naar Y-US en het team? Check de website en volg ze op Instagram!