Project Allegaardje
Urban Sync teamleden
Leestijd 2 minuten

Urban Sync leidt het participatietraject voor de herinrichting van de binnentuin Allegaardje in Den Haag, als onderdeel van de renovatie van de Vrederustlaan in de omgeving De Gaarde. Het project, gestart in mei 2023, richt zich op het creëren van een groene, sociale en klimaatadaptieve binnentuin, waarbij community building centraal staat.

Met de bewoners plantenbakken maken van palets.

De hoofddoelstellingen richten zich op het duurzaam versterken van de gemeenschap, het bieden van zeggenschap en het ondersteunen van placemaking. We vergroten de betrokkenheid van bewoners en gebruikers in alle projectfasen. Onze aanpak omvat diverse activiteiten, waaronder het faciliteren van periodieke overleggen met het buurtteam, terugkoppeling tussen verschillende stakeholders, en het opbouwen van vertrouwen door zichtbare aanwezigheid op locatie. We onderhouden nauw contact met bewoners via diverse kanalen. Ook bieden we ondersteuning bij het organiseren van activiteiten. Hiervoor ontwikkelen we passende communicatiematerialen. Deze veelzijdige aanpak draagt bij aan een hechte gemeenschap rond de binnentuin.

Dit community building-proces is flexibel en wordt gestuurd door de behoeften van de gemeenschap. Urban Sync’s rol als facilitator zorgt voor een inclusieve aanpak die de stem van de bewoners centraal stelt en bijdraagt aan een duurzame, door de gemeenschap gedragen herinrichting van de binnentuin.

Foto’s door Jeffrey Grouwstra.