Project Greens in the Park
No items found
Leestijd 2 minuten

Greens in the Park

een initiatief samen met de buurt

Greens in the Park is een maatschappelijk concept in een parkachtige omgeving. Een fris restaurant in combinatie met een eetbare tuin, geëxploiteerd door mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt waar het draait om natuurproducten die ook op de menukaart zijn terug te vinden. Moestuinen en weelderig groen komen hier tot bloei. Op maatschappelijk verantwoorde wijze serveert het restaurant heerlijke gerechten en goede koffie en organiseert zij events die passen binnen deze kaders. Met een deel van de opbrengsten uit Restaurant Greens wordt Stichting Tuinen van Greens gefinancierd, die op haar beurt – in samenwerking met Stichting Mens en Tuin – de dagelijkse exploitatie van de tuin op zich neemt.

Greens in the Park bestaat uit twee onderdelen:

  • Restaurant Greens – Het restaurant serveert lekkere gerechten op basis van de tuinoogst. Daarnaast organiseert het restaurant geregeld evenementen en borrels. Het restaurant en de tuin zijn af te huren voor trouwpartijen en inspirerende bijeenkomsten. Voor groepen tot 12 personen is de kleine kas af te huren.
  • Tuinen van Greens – De tuin bestaat uit een tuin met vaste planten en bloemen en een moestuin. Onder leiding van een professionele tuinder van Stichting Mens en Tuin wordt deze tuin beheerd door vrijwilligers en cliënten

Rol Urban Sync

Partner Wessel Tiessens is mede oprichter van Greens. Hij heeft gezorgd voor voldoende draagvlak en ondersteuning in de wijk en binnen de gemeente Den Haag. Ook is hij voor langere tijd betrokken geweest bij het management van Greens.

Bekijk hier de presentatie die Wessel gaf over het project tijdens het webinar van Stadslandbouw Nederland.