Door: Marion de Haan
Leestijd 2 minuten

Gezonde gebieden ontwikkelen vanaf een Grieks strand, het kan!

 

De ideale vakantie is voor iedereen anders. Op het strand met een boek, telefoon uit en de bergen in, steden bekijken of lekker rustig aan doen thuis of op een ander fijn stekkie. Wat ik heerlijk vind, is een tijdje leven in een andere omgeving, in mijn geval Plataria in Griekenland. Hier hebben we een huisje en in oktober en in mei verhuizen we met honden, mountainbike en werk een maand naar de zon. De Nederlandse zomer is voor ons te kort en daarom verlengen we deze in het buitenland. 

Het mooie van een workation is dat je met een beperkt aantal vrije dagen lang weg kan zijn. In mijn geval werk ik de hele maand halve dagen: alleen de ochtenden. Voor de middag zoeken we ergens een mooi terras op om te lunchen aan het strand of in de bergen. Dit bevalt me prima. Ik sta op en laat onze honden uit op het strand op weg naar de bakker. Daarna ga ik vier uurtjes aan het werk. De ochtenden op vakantie ‘verlummel’ ik anders toch, en ik werk graag. 

Mijn collega Niels gaat het net even anders doen in zijn aankomende workation in Zuid-Afrika. Hij plant ook hele vrije weken in om een optimaal vakantiegevoel te hebben en om nergens aan te hoeven denken. Alleen aan het ontdekken van de allermooiste surfspots. 

Natuurlijk vergt een workation soms wat flexibiliteit van collega’s. We overleggen in deze periode vaker digitaal en af en toe moet iemand invallen om op een fysieke meeting Urban Sync te vertegenwoordigen. Gelukkig heb ik hele lieve collega’s en tot nu toe zijn de ervaringen goed. Ik schrijf deze blog op de terugweg in het vliegtuig. Ik kijk ernaar uit om mijn collega’s maandag weer live te zien!